DECLARATIA PRODUCĂTORULUI

Grande Gloria Production, producătorul produselor dezinfectante Hygienium, realizate la Galați și exportate în peste 25 de țări din întreaga lume, își manifestă surprinderea față de modul în care publicația ,,Turnul Sfatului’’ a ales să denigreze calitatea și siguranța sanitară oferită de produsele noastre, certificată de Ministerul Sănătății.

Articolul cu titlul ,, În grija nimănui: tratăm pandemia cu apă de ploaie, chiar și în spitale. Am descoperit dezinfectanți și cu 0% substanță activă’’ vine să asocieze produsele Hygienium cu cele falsificate, a căror prezență în piață am sesizat-o în nenumărate rânduri, prin ample campanii în presă.

Deși am cerut jurnaliștilor dovada concretă privind proveniența produselor trimise către testare (bonul de casă nu reprezintă o dovadă a provenienței articolului respectiv), nici până la această dată nu am primit dovezile clare că produsele testate sunt realizate și comercializate de GGP.

Ne surprinde neplăcut faptul că publicatia a ales să publice acest articol care aduce grave prejudicii companiei noastre fără să se documenteze temeinic dacă produsele respective sunt falsificate sau nu, publicând parțial un test al unui produs fără număr de lot sau date de identificare, de altfel Hygienium a fost singurul produs din toata ancheta acceptat de catre laborator sub aceasta forma fara a dovedi trasabilitatea produsului si legatura cu Grande Gloria Production.

Ne surprinde modul incorect și lipsit de argumente pe care jurnaliștii l-au urmat în a asocia produsele Hygienium cu un posibil caz de înșelăciune a consumatorilor. În condițiile în care produsele testate nu sunt documentate în privința trasabilității – a legăturii directe cu producătorul, orice asociere cu acesta este exclusă din start.

Mai mult, în răspunsul trimis, am prezentat inclusiv câteva fotografii cu produse falsificate cu brandul Hygienium, pe care le-am descoperit pe piață, și pentru care am sesizat organele abilitate.

Grande Gloria Production, producătorul brandului Hygienium, își asigură clienții și colaboratorii că produsele comercializate în România și în peste 25 de țări din întreaga lume respectă toate standardele de calitate și au toate avizele emise de autoritățile competente. 

Din 2013 și până în prezent, la fabrica noastră de la Galați au fost efectuate multe controale ale autorităților competente, care au confirmat calitatea produselor noastre.

Grande Gloria Production, prin casa de avocatură care ne reprezintă, va chema în justiție pe toți cei implicați în această campanie de defăimare.

DATE CONCRETE PRIVIND AȘA-ZISELE TESTE REALIZATE

In articolul mai sus mentionat sunt precizate 2 teste facute gelului antibacterian Hygienium 1L cumparate din acelasi loc , respectiv un mall din Bucuresti insa la finalul articolului este incarcat un singur test ce poarta numele Hygienium , test singular la care face referire si interpretarea datelor de laborator .

Mentionam ca la acest buletin de analiza lipsesc datele de identificare ale produsului cum ar fi numarul de lot si data expirarii ,elemente ce asigura trasabilitatea produsului si legatura cu producatorul.

Mai mult, fotografia arata un produs opac ,caracteristica absenta din fisa tehnica a produsului Hygienium gel antibacterian 1 L care este perfect transparent. Asadar raportul nr. 305 din data de 26.04.2021 Icechim nu arata in nici un fel legatura cu un produs Original Hygienium incalcand norme deontologice si legale de lucru, fiind singurul produs pe care l-au acceptat fara aceste elemente cum se poate vedea din atasamentul pus pe site de catre publicatia Turnul Sfatului.

Respectiva publicatie mentioneaza un al doilea test fara a încărca acest buletin de analiza din care ar reieși un continut de alcool etilic de 57.2 % . Deoarece pe email ni s-a trimis un numar de lot , am trimis proba martor la laborator independent si acreditat pentru testare si rezultatul va fi pus la dispozitie .

Dat fiind ca produsul are continutul exprimat in ml (unitate de volum) , daca am transforma 57.2 % unitati metrice de masa in unitati de volum tinand cont de densitatea produsului de 0.810 am obtine o concentratie de 70.44 % , doar ca in cazul produsului nostru nu s-a tinut cont de variabila densitate, asa cum s-a intamplat cu alte probe.

Ramane intrebarea cum 2 produse cumparate din acelasi loc sunt totusi atat de diferite: unul are alcool etilic , unul doar alcool izopropilic , unul cu date de identifcare, unul fara aceste elemente si cel mai important cum toate produsele analizate de laboratorul Icechim conțin datele de identificare ce pot asigura o trasabilitate a produsului si implicit legatura cu producatorul de pe eticheta, însă pentru Hygienium nu au aceste date si au acceptat sa lucreze o astfel de proba.

În plus, avizul pentru acest produs a fost obtinut înca din 2013 si nu are legatură cu acordarea avizelor temporare sau cu înregistrarea în perioada de pandemie. Din 2013 și până in prezent societatea a sustinut multiple controale de la Comisia pentru Biocide, controale efectuate chiar și în pandemie inopinat.

Conducerea,
GRANDE GLORIA PRODUCTION S.A