Este o certitudine faptul că spălatul mâinilor salvează vieți, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dar și din experiențele ultimelor luni cu noul coronavirus.

 

Acesta face parte din familia virusurilor care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS, agentul cauzal al epidemiei din 2003) și a anumitor tipuri de raceala, dar nu trebuie confundat cu acestea. Este vorba despre virusuri care provoaca diferite boli, de la o banală răceală până la afecțiuni mult mai grave, precum bolile respiratorii acute.

 

Apariția acestui nou tip de virus a fost o mare provocare pentru epidemiologi și întreaga comunitate medicală, in special pentru ca nu au existat suficient de multe date despre epidemiologia noului tip de virus. Nici pana astazi nu exista foarte multe informații despre sursa originala a focarului, aceasta sursă putand fi încă activă. În mod cert, coronavirusurile sunt zoonotice, adică se pot transmite între animale și oameni. Cu toate acestea, animalele de companie nu sunt considerate surse de îmbolnăvire.

În acest context, și până la apariția vaccinului la scară largă. spălatul pe mâini este cea mai eficientă și sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii.

 

O tehnică adecvată de spălare poate reduce riscul de răceală și gripă, poate preveni răspândirea bolilor de origine alimentară și a altor infecții, în locuri aglomerate precum școli sau spitale.

Spalatul frecvent pe maini este una dintre cele mai eficiente si mai simple metode prin care putem evita îmbolnăvirea și răspândirea bolilor.

Aflați din acest articol când trebuie să ne spălăm pe maini, cum să folosim corect dezinfectatul și cum să ne obișnuim copilul să deprindă acest obicei sănătos.

Statistici la nivel global

 

Ne expunem zilnic la peste 840.000 de germeni, întâlniți în peste 50 de suprafețe pe care le atingem. Alarmant este faptul că doar aproximativ 5% dintre oameni se spală corect pe mâini. Majoritatea populației se spală pe mâini doar 6 secunde, iar aproximativ 33% dintre oameni nu folosesc săpun atunci când se spală pe mâini. (potrivit WIN/Gallup International, o asociație de market research)WIN/Gallup International

Și toate aceste lucruri se întâmplă la nivel global, unde 80% din bolile transmisibile sunt transmise prin atingere. Aceste statistici îngrijorătoare ar trebui să ne facă să conștientizăm că nu este nicio exagerare- spălatul pe mâini chiar salvează vieți. Hygienium face eforturi ample la nivel local și nu numai, pentru a spori nivelul de constientizare, la nivel colectiv, în  privința importanței spălatului și a dezinfectatului corect pe mâini.

 

Când ne spălăm mâinile

cum ne spalam corect pe maini

 

 

Majoritatea bacteriilor de pe mâinile noastre se află pe vârful degetelor și sub unghii.

Așadar este obligatoriu să ne spălăm mâinile înainte să:

-pregătim masa sau să mâncăm

-bandajăm o rană sau acordăm îngrijiri unui bolnav

-folosim lentile de contact

 

Și după:

-ce ne jucăm cu un animal

-ce ne ocupăm de resturi menajere

-ce folosim lifturi, atingem clanțe sau întrerupătoare

- folosirea toaletei/ schimbarea unui scutec

-suflarea nasului, tușit, strănutat

 

 

Spălarea mâinilor cu săpun îndepărtează germenii de pe mâini.

Acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor deoarece oamenii își ating frecvent ochii, nasul și gura fără să-și dea seama. Germenii pot pătrunde în corp prin ochi, nas și gură și ne pot îmbolnăvi. Aceștia pot trece de pe mâinile nespălate, în alimente și băuturi, în timp ce oamenii le pregătesc sau le consumă.

Totodată, germenii din mâinile nespălate pot fi depuși pe alte obiecte, cum ar fi balustrade, blaturi de masă sau jucării, și apoi transferați pe mâinile altei persoane.

Prin urmare, îndepărtarea microbilor prin spălarea mâinilor ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii și poate chiar ajuta la prevenirea infecțiilor pielii și a ochilor. Educarea oamenilor despre spălatul mâinilor îi ajută pe ei și comunitățile lor să rămână sănătoși.

 

Cum ne spălăm corect mâinile

În primul rând, așa cum am menționat, este nevoie de apă și săpun.  Pașii sunt următorii:

- umeziți-vă bine mâinile cu apă caldă sau rece

-aplicați săpunul în palmă

-spumați-vă mâinile și frecați viguros timp de cel puțin 20 secunde

-nu uitați să insistați pe dosul mâinilor, încheieturi, spațiul dintre degete și de sub unghii

-clătiți bine

-ștergeți mâinile cu un prosop curat

 

Cum folosim un dezinfectant pe bază de alcool

Sigur, există numeroase contexte în care nu avem la îndemână apa și săpunul, iar dezinfectarea mâinilor este imperioasă. Pentru aceste situații Hygienium oferă o gamă completă de dezinfectanți în varianta mini, practici și ușor de transportat.

Aceștia se regăsesc atât sub formă de gel, cât și de spray, ambele variante având un conținut de 70% alcool. Rutina de aplicare a dezinfectantului este următoarea:

-aplicați suficient produs pe palme astfel încât să le umeziți (aprox 3 ml)

-frecați bine mâinile, una de cealaltă, cu degetele interpuse, până când substanța se evaporă și mâinile rămân uscate.

 

Învățați și copiii să se spele de mâini

 

cum ne spalam corect pe maini

Educația în ceea ce privește igiena trebuie implementată de la vârste fragede, și să nu uităm, la copii funcționează puterea exemplului.

Cu cât ne vom spăla mai des, acest fapt va deveni și pentru ei o rutină. Ba chiar puteți cânta un scurt cântecel, în timp ce vă spălați pe mâini, să fie și mai distractiv momentul.

De asemenea, atunci când nu au la îndemână apă sau săpun, soluțiile dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății, precum Hygienium, sunt la fel de sigure și pentru ei.

 

Despre Hygienium

Gama face parte din portofoliul Grande Gloria Production , un grup de firme multifuncțional dezvoltat, cu o experiență de peste 27 de ani.

Hygienium este unul dintre brandurile premium, cu cea mai mare vizibilitate pe piață, inregistrând o cotă de piață continuu ascendentă. A luat naștere încă din anul 2013, din dorința de a oferi diversitate și conștientizare a necesității folosirii unor astfel de produse dezinfectante și antibacteriene, în contextul în care nu există o atenție sporită către acestea.

Faptul că aceste produse existau și nu au fost concepute pe repede-înainte, odată cu declanșarea pandemiei, a oferit o încredere sporită consumatorului.

În timp, portofoliul s-a dezvoltat tot mai mult, având astăzi o diversitate de produse și game:

-o gamă speciala de produse biocide (dezinfectante și antibacteriene), perfecte pentru igiena mâinilor, dezinfectarea și curățarea obiectelor, dar și a suprafețelor cu care intrăm în contact zi de zi. 

- o gamă de produse antibacteriene-cosmetice

- o gamă de produse pentru copii –Hygienium Kids

- o gamă de produse delicate, special concepute pentru curățarea și hidratarea zonelor sensibile ale corprului

- o gamă specială de produse, No Bzzz, pentru protejarea împotriva pișcăturilor de țânțari

- o gamă de produse, de curățare obiecte și suprafețe din sticlă: ecrane și ochelari

Pentru a elimina urmele de virusuri, cât mai eficient și prin metode la îndemână, HYGIENIUM conține substanțe active, care au scopul să prevină și să distrugă acțiunea microorganismelor. Pe lânga ingredientul biocid, gelul dezinfectant are la baza și compuși ce ajută la hidratarea și catifelarea mâinilor, cum ar fi glicerina și extractul de aloe vera.

 

produse Hygienium

 

Toate aceste produse au efect virucid, bactericid și fungicid și sunt AVIZATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII !

În permanență, studiem piața și concurența și nu facem rabat de la calitate! Promisiunea a ceea ce oferim se reflectă în identitatea brandului, în formulările, substanțele active și proporțiile în care sunt folosite ingredientele.